برنامه نویسی 1402/02/09 0 دیدگاه لایک

توسعه دهندگان جاوا اسکریپت چیکار میکنند؟

سجاد زارعی
بنیان‌گذار پونزوب
None

تمام توسعه دهندگان – دِوِلوپرها – از زبان های برنامه نویسی استفاده میکنند تا ایده ها و چشم اندازه های خود و دیگران را به برنامه های کاربردی و سایت های جذاب تبدیل کنند. جاوا اسکریپت در این فرآیند بسیار مهمه و نقش بزرگی رو ایفا میکنه! این زبان اونقدر مهمه که امروزه بیشتر از ۹۵٪ از سایت ها برای ساخت محتوای پویا – داینامیک – از اون استفاده میکنند.

با توجه به نقش مهم جاوا اسکریپت در توسعه وب، شرکت ها و افراد زیادی به دنبال توسعه دهندگان جاوا اسکریپت هستند. بر اساس گزارشی از DevSkiller جاوا اسکریپت بیشترین تقاضا را در بازار IT در سال ۲۰۲۰ داشته – همینطور سال جدید – و تقریبا ۷۲٪ شرکت ها به دنبال توسعه دهندگان JavaScript هستند.

اما این توسعه دهندگان دقیقا چه کاری انجام میدهند؟ بعد از اینکه به تفاوت زبان جاوا اسکریپت و زبان جاوا پرداختیم، به این سوال جواب میدیم.


تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت:

با وجود نام های مشابه، اما JavaScript با Java یکسان نیست. زبان جاوا که در حال حاضر سومین زبان برنامه نویسی محبوب بعد از پایتون هست! با بیش از ۱ میلیارد دستگاه، به عنوان بخشی از سیستم عامل اندروید کارمیکند. 

جاوا در سال ۱۹۹۵ توسط Sun Microsystems منتشر شد و اکنون متعلق به شرکت اوراکل است. معمولا برای برنامه نویسی برنامه های اندروید، برنامه های دسکتاپ و برنامه های سطح سازمانی استفاده میشه.

جاوا اسکریپت، در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسط توسعه دهنده Netscape ایجاد شد و به عنوان یک زبان برنامه نویسی که توانایی اجرا و تفسیر دستورات کاربر را بدون نیاز به کمپایل کردن داره عرضه شد. جالبه بدونید که این زبان در ابتدا با نام ” LiveScript ” شناخته میشد. بعدا به JavaScript تغییر یافت تا از محبوبیت روزافزون جاوا در آن زمان استفاده کنه.


شباهت ها :

  • هر دو زبان شی گرا هستند!
  • هر دو زبان قابل استفاده در برنامه نویسی سمت کاربر و سمت سرور هستند.

 

تفاوت ها :

  • به صورت متفاوت نوشته و اجرا میشن!
  • جاوا اسکریپت تماما به صورت کد متنی است، در صورتی که جاوا باید کمپایل بشه!
  • از افزونه – پلاگین – های متفاوتی استفاده میکنن.
  • جاوا اسکریپت تنها روی مرورگر اجرا میشه.
  • جاوا اسکریپت بیشتر در فرانت اند – front-end – استفاده میشه در حالی که جاوا بیشتر در سمت سرور.
  • و …

 

توسعه دهنده Front-End:

توسعه دهندگان فرانت-اند از جاوا اسکریپت در ترکیب با HTML و CSS ، برای ساخت قسمتهای قابل مشاهده وبسایت ها و برنامه هایی که کاربر با آنها در تلفن همراه و … تعامل دارد، استفاده میکنن.

HTML به عنوان یک زبان علامت گذاری (نه زبان برنامه نویسی!) شناخته میشه و برای قالب بندی و نشان دادن محتوای صفحات وب استفاده میشه… در واقع تمام صفحاتی که روزانه با آنها سر و کار دارید تشکیل شده از تگ های HTML است.

به صورت خلاصه CSS برای اضافه کردن زیبایی و استایل های دلخواه به تگ های اچ تی ام ال استفاده میشه…تغییر اندازه ها، فونت متن ها، اشکال مختلف و غیره، در ساده ترین مثال برای تغییر رنگ این متن به قرمز،‌ از css استفاده میشه. 

و اما JavaScript، یک زبان اسکریپت نویسی که توسعه دهندگان برای ایجاد و کنترل محتوای پویا و تبدیل عناصر وب به ویژگی های تعاملی استفاده میکنن. مثلا میخواهید در صفحه ی وب خودتون بعد از اینکه کاربر بر روی یک دکمه خاص کلیک کرد، یک انیمیشن بر روی صفحه ظاهر بشه و به کاربر سلام کنه! این کار با کمک این زبان قابل انجامه! به صورت خلاصه جاوا اسکریپت تجربه ی کاربر را در وبسایت شما لذت بخش ترمیکنه..

ساخت منو های متحرک، حرکات شرطی، تبریک شخصی بر اساس زمان روز، تصاویر متحرک، فرم هایی با بررسی خطا در زمینه های ورودی برای اطمینان از ورود اطلاعات صحیح و غیره. تنها بخش کوچکی از توانایی های این زبان قدرتمنده.



توسعه Back-End و سایر استفاده ها:

درحالی که جاوا اسکریپت در درجه اول، در فرانت – اند بسیار مفیده، اما استفاده های دیگری هم داره امروزه توسعه دهندگان از فرم های دیگر این زبان مانند Node.js در توسعه back-end استفاده میکنن.

به زبان ساده Node.js برای استفاده بیشتر از زبان جاوا اسکریپت ساخته شد، قبلا گفتیم که جاوا اسکریپت فقط در مرورگر ها اجرا میشه! اما در Node.js شما میتونید از قدرت این زبان در بک اند هم استفاده کنید. 

JavaScript همچنین بخشی از سیستم های اندروید، iOS و دسکتاپ است. این استفاده ها ممکن شده به خاطر اینکه موتوری که کدهای جاوا اسکریپت را به زبان ماشین تفسیر میکنه، به زبان ++C نوشته شده و قابل استفاده در هر اپلیکیشن و برنامه ساخته شده با این زبان است. 

ساخت بازی:

توسعه دهندگان از JavaScript با HTML5 برای ایجاد بازی های تعاملی با گرافیک و انیمیشن پیچیده استفاده میکنند. کتابخانه هایی مانند Ease JS ، راه حل هایی برای کار با گرافیک بازی ارائه می دهند و به توسعه دهندگان اجازه می دهند چندین تصویر را در یک دیگر ادغام کنند ، درخواست های سرور و پهنای باند مورد نیاز را کاهش دهند و غیره.

 

ساخت برنامه های موبایل:

از JavaScript برای ایجاد برنامه های تلفن همراه چند سیستم عامل; iOS ، Android ، Windows و Blackberry استفاده میشه، که به سرعت بارگیری محتوا کمک میکنه و از طیف وسیعی از صفحه نمایش و وضوح صفحه پشتیبانی میکنه. فریم ورک هایی مانند React Native که این قابلیت را فعال می کنند معمولاً بصورت منبع آزاد و توسط جوامع پشتیبانی ارائه میشن.

 

ساخت برنامه های دسکتاپ:

از اونجا که جاوا اسکریپت میتونه به جای ارسال پیام از طریق سرورها ، مستقیماً با مرورگرها ارتباط برقرار کنه، به توسعه دهندگان اجازه میده برنامه های وب سریع تری بسازند. بخاطر اینکه وقتی توسعه دهندگان از رابط های برنامه نویسی برنامه (API) با JavaScript استفاده می کنند ،فقط از داده های خاص مورد نیاز استفاده می کنند و از ذخیره سازی قسمت های غیر ضروری جلوگیری می کنند.

 

ساخت وب سرور:

توسعه دهندگان می توانند از JavaScript برای ایجاد سرورهای وب از Node JS استفاده کنند. این روش event-driven نام دارد یعنی این نوع وب سرور هنگام انتقال به کار بعدی بدون انتقال مقادیر زیادی داده ، بسیار سریعه. دستورات به صورت جداگانه در فرایندهای تک رشته ای اجرا میشن که باعث کاهش تعداد خطاها میشه.



تقاضای استخدام توسعه دهندگان جاوا اسکریپت بسیار بالاست..

 تعجب آور نیست که افرادی که به جاوا اسکریپت تسلط دارند انقدر تقاضای بالایی دارند. در دنیای امروز که سریعا همه چیز به سمت مجازی شدن پیش میره! رقابت بر سر ایجاد یک محیط تعاملی جذابتر برای کاربران و مشتریان است،‌ جاوا اسکریپت توانایی بالایی در ساخت هرچیزی که کمک به جذابتر شدن ایده ی شما میکنه رو داره پس به نظر میرسه بازار تقاضای این زبان همچنان به رشد خود ادامه دهد.

این مطلب خلاصه ی کاربرد هایی هست که این زبان برای توسعه دهندگان داره! و قطعا حوزه هایی از قلم افتاده اند اما این موارد اونقدر کافی هستند که شما این زبان رو انتخاب کنید و شروع به یادگیری کنید.

از طرفی دیگر جاوا اسکریپت برای افراد مبتدی توصیه شده و در این لیست جایگاه اول داره : 4 زبان برنامه نویسی آسان برای افراد مبتدی



سجاد زارعی بنیان‌گذار پونزوب

علاقه مند به کتاب و کد و لپ تاپم :) آشنایی بیشتر با من: sajadzarei.ir

مشاهده پروفایل
دیدگاه شما چیه؟
cartoon planet