برنامه نویسی 1402/02/05 0 دیدگاه لایک

پیش نیازهای شروع برنامه نویسی

سجاد زارعی
بنیان‌گذار پونزوب
illustration of a programmer behind his desk

برای شروع یادگیری برنامه نویسی،سوالات زیادی پیش میاد برامون مثلا: من میتونم برنامه نویس بشم؟ تا چندسالگی میشه برنامه نویس شد؟ چقدر طول میکشه برنام نویس بشم؟ من از ریاضی بدم میاد! باید فیثاغورث بلد باشم؟ :)) و از این دست سوالات.

در ادامه قصد دارم تا چند پیش نیاز برای یادگیری برنامه نویسی رو بهت بگم، نکات خیلی ساده ای که در مسیرت بسیار کمکت میکنن پس بریم ببینیم باید چه کرد.


برنامه نویسی رو دوست داری؟

بزارید رو راست باشیم: شما برای شروع برنامه نویسی نیاز به مانیتورهای بزرگ با سیستم کامپیوتر خفن ندارید، البته که میتونید بعدا خفنترین سیستم رو داشته باشید اما نزارید این تصویرها به جای اینکه شما رو تشویق کنه دلسردتون کنه، برای شروع برنامه نویسی به یک سیستم کاملا معمولی نیاز دارید نه بیشتر!

یادتون باشه مهمترین پیش نیاز برای برنام نویسی علاقه ی شماست! تنها چیزی که میتونه نشستن های طولانی مدت پای کامپیوتر، سرچ کردن و یاد گرفتن، رفع اشکال یا همون دیباگ کردن رو آسون و لذت بخش کنه، علاقه ی تو به این کاره! پس قبل از شروع اصلا مطمئن شو اینکار رو بهش علاقه داری یا به خاطر تصویر هکرشدن و … میخوای انجامش بدی! :))


آشنایی با زبان انگلیسی

حداقل به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید! توجه کنید که نگفتم تسلط داشته باشد.!! خب زبان انگلیسی زبان اول دنیاس کاریش نمیشه کرد، برنامه نویسی کاریه که با زبان انگلیسی خیلی سر و کار داره پس باید ازش نترسید و جسارتشو داشته باشید، چرا میگم جسارت! چون که قطعا در فرآیند برنامه نویس مشکلاتی پیش میاد که مجبورید به انگلیسی سرچ کنید چون منابع فارسی زیاد نیستند، پس شما برای پیش بردن برنامه هاتون و اینکه بتونید با بقیه برنامه نویس ها تعامل داشته باشید نیاز دارید آشنایی نسبی داشته باشید، با زبان انگلیسی رفیق بشید و مطالبتون رو به این زبان سرچ کنید و مطالعه کنید کافیه بتونی متن‌های تخصصی کامپیوتر و برنامه نویسی رو بخونی و درک کنی. معمولا این متن‌ها تعداد زیادی واژگان مشترک و تکراری دارن و اگر شروع به خوندن این متن‌ها کنید و جسارت داشته باشید می‌تونید در مدت کمی به درک و خوندنشون مسلط بشید.


آشنایی با الگوریتم

یکی از اصلی‌ترین پیش نیاز‌های آموزش برنامه نویسی الگوریتم به عنوان یک روش ساخت یافته و مرحله به مرحله حل مسئله، یک زبان بینابینی بین زبان انسانی و زبان برنامه نویسی محسوب میشه. کسانی که با دانش الگوریتم و فلوچارت آشنا هستن می‌دونن که چطور یک مسئله بزرگ رو به بخش‌های کوچیک و بعد به مراحل قدم به قدم قابل فهم برای کامپیوتر تقسیم کنن. این یعنی وقتی تو با یه مسئله مواجه میشی می‌تونی دقیقا توی ذهنت تصور کنی که مسئله چطور توسط کامپیوتر حل میشه و تقریبا همیشه می‌دونی باید از کجا شروع کنی. همینطور می‌دونی صرف نظر از نوع زبان برنامه نویسی چطور شیوه ای که برای حل مسئله توی ذهنت داری به کامپیوتر منتقل کنی.

باید به کامپیوتر بگی که دقیقا می‌خوای چه کاری رو انجام بده. اون هم به صورت مرحله به مرحله و دقیق! بعد از اون این وظیفه کامپیوتره که تمام کاری ازش خواستی رو به صورت مرحله به مرحله انجام بده.حالا تنها مسئله اینجاست که این دستورات دقیق و مرحله به مرحله چطوری به دست میاد و اصلا کامپیوتر چطور باید این کارها رو انجام بده؟ اینجا جاییه که الگوریتم وسط میاد! مثلا در الگوریتم جمع دو عدد ما نیاز داریم به این صورت عمل کنیم: عدد اولی رو بگیر،عدد دومی رو بگیر، اولی و دومی رو بریز در سومی، سومی رو نشون بده.

حالا فقط کافیه که این دستورات مرحله به مرحله که در واقع یک جور شبه کد یا سودوکد محسوب میشن به زبان برنامه نویسی مورد نظرمون ترجمه بشن.

همه اینا یعنی اینکه زبان برنامه نویسی و پلتفورمی که انتخاب می‌کنی، هرچه که باشه مهم نیست بلکه شیوه حل مسئله مهمه. با دانش الگوریتم تو با شیوه حل این مسائل آشنایی و بنابراین حالا فقط کافیه با دونستن اصول زبان برنامه نویسی اون رو به زبان قابل فهم کامپیوتر ترجمه کنی! پس قطعا بهتره قبل از رفتن به سراغ یادگیری زبان برنامه نویسی برای راحت‌تر کردن کارت و کوتاه‌تر کردن مدت یادگیری، با الگوریتم و حتی فلوچارت آشنا بشی.


آشنایی نسبی با کامپیوتر

شروع برنامه نویسی با استفاده از یک کامپیوتر یا لپ تاپ لذا دانشجویی که قصد داره برنامه نویسی یاد بگیره حداقل باید کار کردن با کامپیوترها را بلد باشه،باید بتونه یک برنامه یا بازی را روی سیستم خودش نصب و استفاده کنه و برخی مشکلات رایج در کامپیوترها را به تنهایی حل کنه.


تایپ سریع

در حقیقت چنانچه ما به تایپ سریع و صحیح تسلط داشته باشیم، مابین فکر کردن و نوشتن کد زمان اندکی را صرف میکنیم.حتما کسایی رو دیدی که وقت تایپ کردن کامپیوتر انگشت نشونه شون رو به سمت کی برد می‌گیرن و تقریبا هر سی ثانیه یک کلید رو فشار میدن. حالا فرض کن با این وضعیت ملال آور برنامه هم بنویسی! بنابراین بهتره قبل از شروع جدی به کد زنی، حتما سعی کنی مهارت‌های تایپت رو قوی کنی و چه بهتر که یاد بگیری از هر دو دستت برای کد زدن کمک بگیری.البته اگر این مهارت رو در خودت نمی‌بینی احتیاجی نیست ذهنت رو درگیر این موضوع کنی چون معمولا به مرور زمان مهارت تایپ شما با کد زدن‌های زیاد قوی‌تر میشه



ریاضیات

برای تصمیم گیری درست توی برنامه نویسی و نوشتن شرط‌ها و حلقه‌ها با منطق درست، شما احتیاج به دونستن علم ریاضی داری اما نمی‌تونم بگم که احتیاج به مفاهیم پیچیده ریاضی مثل انتگرال یا دیفرانسیل داری. معمولا تنها مبحثی از ریاضیات که در برنامه نویسی بهش احتیاج داری منطق بولی و کمی احتمالاته.بدون دونستن علم منطق درک شرط‌های تو در توی برنامه نویسی و نوشتن یک روند منطقی برای الگوریتم برنامه کمی مشکل و زمانگیر و پر ایراد میشه.


آشنایی با اینترنت

تأثیرات مثبت اینترنت در زندگی روزمره ی ما بر کسی پوشیده نیست و جالبه که بدونیم که برای یک برنامه نویس، اینترنت و برخی سایت‌های اینترنتی -همچون گوگل و استک اور فلو- به منزله ی بهترین دوست هستن. فردی که قصد ورود به دنیای برنامه نویسان رو داره باید بتونه وارد اینترنت شده و یک چیز خاص را در اینترنت سرچ کرده و نتیجه را به دست بیاره. در برخی سایت ها ثبت نام کنه استفاده از ایمیل را بلد باشه و …


نتیجه گیری

همونطور که دیدید نیازی نیست یک متخصص در همه ی زمینه ها باشیم یا به قول خودمون خوره ی کامپیوتر باشیم تا بخوایم وارد این فضا بشیم برنامه نویسی علاقه میخواد و اگر در هرزمینه ای با حرفه ای بودن فاصله داشتید تمرین کنید تمرین کنید و باز هم تمرین کنید!

سجاد زارعی بنیان‌گذار پونزوب

علاقه مند به کتاب و کد و لپ تاپم :) آشنایی بیشتر با من: sajadzarei.ir

مشاهده پروفایل
دیدگاه شما چیه؟
cartoon planet