برنامه نویسی 1402/01/18 0 دیدگاه لایک

7 باور اشتباه درباره ی برنامه نویسی که باید فراموش کنید

سجاد زارعی
بنیان‌گذار پونزوب
None

در این پست قصد دارم شما را با 7 مورد از تفکراتی که در مورد برنامه نویسی وجود دارد آشنا کنم یا بهتر است بگویم افسانه های برنامه نویسی!

اگر شما علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی هستید حتما با این موارد برخورد داشته اید. افسانه هایی که فقط شما را نا امید و دلسرد میکند و باعث میشود که به خودتان برای ادامه در این مسیر شک کنید.

اما تمامی اینها فقط افسانه هستند، بنابراین واقعیت ندارند و شما در انتهای این مطلب میتوانید با ذهنیتی درست به یادگیری برنامه نویسی ادامه دهید.

دنیای فناوری و برنامه نویسی پر از شایعات و باورهای غلط است. ممکن است برای شما هم این سوالات پیش آمده باشد که :

آیا باید در ریاضیات قوی باشم؟

آیا من برای شروع برنامه نویسی پیر شده ام؟

آیا باید فیسبوک یا توئیتر بعدی را برنامه نویسی کنم تا صرفا پولدار شوم؟

و ….

بیاید به این افسانه های برنامه نویسی بپردازیم تا به شما در شروع کار کمک کنیم!


1 : باید در ریاضیات مهارت داشته باشم!

این تصور غلط چیزی است که بسیار زیاد می شنویم ، پس ابتدا به این موضوع بپردازیم:

وقتی صحبت از مهارت های ریاضی برای یادگیری برنامه نویسی و توسعه وب می شود شما به برخی از مهارت های محاسباتی و شاید جبر نیاز دارید ، بله. برای مثال شما باید اصول کار کامپیوتر را درک کنید اما شما فقط نیاز به یک درک کلی از برخی مفاهیم پایه ای ریاضیات دارید در برنامه نویسی خبری از معلم سخت گیر ریاضیات با یک خط کش خطرناک نیست :)) شما با جبر آشنایی دارید؟ نه!؟ باز هم اشکالی ندارد حداقل اسمش را که شنیده اید! فقط کافیست این مفاهیم را درک کنید تا قادر باشید در برنامه ی خود از آنها استفاده کنید!

(به یاد داشته باشید با توجه به حوزه مورد نظر خود و زبان برنامه نویسی که انتخاب خواهید کرد شما حتی نیاز به محاسبات به صورت دستی هم نخواهید داشت زیرا امروزه بسیاری از کتابخانه ها این قابلیت را برای شما فراهم میکنند فقط کافیست سرچ کردن را بلد باشید )

اگر علاقه مند به ساختن وب سایت یا برنامه های وب باشید ، در آینده با هیچ یک از مفاهیم ریاضی سطح پیشرفته کار نخواهید کرد. در برخی حوزه های برنامه نویسی حتی شاید با مفاهیمی بیشتر از ضرب و تقسیم هم رو به رو نشوید. پس تصور نخبه ی ریاضیات بودن را از ذهن خود بیرون کنید.

آنچه واقعاً در برنامه نویسی و توسعه وب اهمیت دارد این است که چقدر می توانید مشکلات را حل کنید.

شما باید بدانید که چگونه برای حل موثر آنها مشکلات را از راه ساختار یافته و خلاق برطرف کنید. بنابراین ، برای ادامه کار به مهارت هایی در تفکر منطقی و صبر و استقامت فراوان نیاز خواهید داشت.

و اگر هنوز در حل مشکلات آنقدر خوب نیستید ، نگران نباشید. شما یاد خواهید گرفت که خیلی سریع حتی برای پیچیده ترین مشکلات راه حلی بیابید.

این هم یک خاصیت دیگر از برنامه نویسی :))



2 : من برای شروع برنامه نویسی پیر شده ام!

فرقی نمی کند 20 ، 40 یا 60 ساله باشید. همه و همه می توانند نحوه برنامه نویسی را بیاموزند. وقتی نوبت به یادگیری برنامه نویسی می رسد سن مهم نیست. آنچه مهم است این است که شما چقدر می خواهید برای آن زمان بزارید.

به جای اینکه آن را به عنوان یک نکته منفی ببینید ، از این زاویه نگاه کنید که سن ، تخصصی که از قبل دارید را به یک مزیت تبدیل کنید!

داشتن 10 یا 20 سال تجربه در یک صنعت خاص چیزی است که پول نمی تواند خریداری کند. این تجربه دارایی شماره 1 شماست که می توانید با برخی از مهارت های جدید برنامه نویسی و وب مخلوط کنید و حتی نسبت به برنامه نویسان جوان فرصت بیشتری برای جلب نظر مشتری و کارفرما داشته باشید. و البته شبکه مخاطبین خود را که طی این سالها ایجاد کرده اید فراموش نکنید! مطمئناً ، هنگام یادگیری چیزهای جدید ، سن شما برخی از چالش ها را به وجود می آورد

. با این حال ، اگر واقعاً از یادگیری برنامه نویسی لذت می برید . داشتن اشتیاق و اعتماد به نفس بسیار قدرتمندتر از این است که شما دیروز متولد شده باشید و … از مسیر جدید لذت ببرید! هرگز برای شروع یادگیری برنامه نویسی دیر نیست!



3 : برنامه نویسی برای  نِرد هاست!

اجازه دهید کلمه نِرد را به صورت عامیانه (خوره های کامپیوتر و…) معنی کنیم!

این فقط یک باور اشتباه دیگر در مورد برنامه نویسی است! برنامه نویسی برای همه مناسب است. این تصور که برنامه نویس بودن به معنی چیزیست که در فیلم ها دیده ایم، فردی که تمام زندگی اش پشت لپ تاپ میگذرد و غذا فقط چیپس و نوشابه انرژی زا میخورد کاملا غلط است. برنامه نویسیان موفق دنیا کسانی هستند که در همه ابعاد زندگیشان به موفقیت رسیده اند. البته که شما میتوانید هر شکلی که دوست دارید زندگی کنید (برنامه نویسی بسیار انعطاف پذیر است) اما این یک لزوم نیست!

اینها فقط ناشی از تصورات برگرفته از فیلم ها و … است.

هنگام شروع یادگیری برنامه نویسی و توسعه وب ، لازم نیست نگران شوید که توسط نردها مورد هجوم قرار بگیرید. در واقع نرد های واقعی کسانی هستند که از کمک کردن و حل کردن مشکلات دیگران لذت میبرند.

جامعه جهانی پیرامون برنامه نویسی به طرز باورنکردنی مورد استقبال و حمایت قرار می گیرد. شما تعداد زیادی از افراد همفکر را پیدا خواهید کرد تا با آنها ارتباط برقرار کنید (زبان و ملیت شما هیچ تاثیری بر روابط بین شما نخواهد داشت)

بنابراین ، مطمئن شوید که اکنون کلیشه های رایج در زمینه برنامه نویسی را فراموش کرده اید.

بهانه گیری را متوقف کنید و بلافاصله از وقت خود برای کارهای پربارتر استفاده کنید.



4: باید خیلی باهوش باشم!

قبلاًا گفته ام و دوباره می گویم:

آنچه بیشترین اهمیت را دارد ، انگیزه و سخت کوشی شماست!

هرکسی می تواند برنامه نویسی را بیاموزد. هر کسی. موفقترین برنامه نویسان ازاماً باهوشترین افراد نیستند. تفاوت کسانی که در برنامه نویسی موفق شده اند با بقیه در این است که ساعت های بیشتری را صرف تمرین به صورت هدفمند کرده اند.

شما فقط باید ثابت قدم باشید ، همین.

برای رسیدن به مکانی که می خواهید برسید به یک برنامه قوی نیاز دارید. سپس ، فقط برنامه خود را دنبال کنید ، یک به یک به نقاط عطف خود برسید و گام به گام کارهای لازم را انجام دهید.

و به یاد داشته باشید: هرچه بیشتر تمرین کنید ، کارها راحت تر می شوند.

بنابراین ، فقط شروع کنید و ببینید چه اتفاقی می افتد. شما می توانید با سرعت خود پیشرفت کنید ، بر آنچه جالب به نظر می رسد تمرکز کنید و فقط با آن سرگرم شوید. منظور من این است که بدترین اتفاقی که می تواند بیفتد چیست؟ پس از مسیر یادگیری خودتون لذت ببرید.



5 : نیاز به مدرک دانشگاهی دارم!

آیا این را میدانستید که بسیاری از برنامه نویسان موفق دنیا حتی دانشگاه نرفته اند؟

برنامه نویسی چیست؟ برنامه نویسی پیدا کردن بهترین راه برای حل کردن (آسان کردن) یک مشکل است!

بنابراین شما قرار نیست با مدرک دانشگاهیتان با مشکلات غلبه کنید همانطور که از ابتدا بارها اشاره کردیم شما باید صبور باشید و تمرین کنید تا بتوانید به راحتی مشکلات را بررسی و سپس حل کنید!

میدونید چیه؟ تنها چیزی که کارفرمایان می خواهند ببینند این است که شما چه چیزی می توانید ایجاد کنید و بسازید.

 اگر می خواهید برنامه نویسی یا توسعه وب را یادبگیرید ، یک سخنرانی در دانشگاه به صورت تئوری هیچ کمکی به یادگیری شما نخواهد کرد.

آنچه شما نیاز دارید تمرین است.

ابتدا بدانید که با برنامه نویسی می خواهید چه چیزی را ایجاد کنید. پس از آن ، یادگیری ابزارهایی را که برای رسیدن به آن هدف نیاز دارید ، شروع کنید. بهترین راه برای یادگیری برنامه نویسی کار بر روی پروژه های عملی و واقعی و نوشتن برنامه و کد از ابتدا است.

به طور خلاصه ، داشتن مدرک دانشگاهی خوب است اما به این معنی نیست که شما می توانید پروژه های برنامه نویسی خود را بسازید و مدیریت کنید.

حقیقت این است: من حتی یک کارفرما ملاقات نکرده ام که متقاضی شغل دارای مدرک تحصیلی را به شخصی ترجیح دهد که دارای یک نمونه کار شگفت انگیز باشد.



6:فقط باید یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرم (بهترین زبان)

این جمله را همیشه به یاد داشته باشید : بهترین زبان برنامه نویسی وجود ندارد.

هر زبان برنامه نویسی صرفاً وسیله ای برای رسیدن به هدف است. این ابزاری برای کمک به شما در دستیابی یا ساختن چیزی است.

هر زبان برنامه نویسی برای کار یا متناسب با هدف خاصی است. به عبارت دیگر ، هیچ یک از زبان های برنامه نویسی در جهان بهترین نیست. بعضی از زبانها برای اهداف خاص مناسب تر از دیگران هستند.

شمادر مسیر کاری خود نمیتوانید برای همیشه با یک زبان برنامه نویسی زندگی کنید! اجازه دهید واضحتر بگویم، شما به اندازه مهارتتان در آمد خواهید داشت پس اگر به دنبال مهارت بیشتر هستید به زبانی که در ابتدا شروع کردید تعصب نداشته باشید و هر موقع سعی کنید بهترین ابزار را برای کار خود انتخاب کنید. اینجوری شما تبدیل به یک حرفه ای خواهید شد.

به عنوان مثال ، اگر می خواهید به یک توسعه دهنده وب فرانت اند تبدیل شوید ، باید حداقل سه زبان را یاد بگیرید:

  • HTML
  • Css
  • JavaScript

و به عنوان یک توسعه دهنده backend ، می توانید از زبانهای سمت سرور مانند موارد زیر را انتخاب کنید:

  • python
  • php
  • ruby
  • java


7 : سالها طول می کشد تا در آمد کسب کنم

بلد بودن برنامه نویسی واقعا شبیه یک ابر قدرت است قبول دارم ولی هیچ قدرت خارق العاده ای یک شبه به وجود نیامده است

شما می توانید اصول برنامه نویسی و هر زبان برنامه نویسی را طی هفته ها یاد بگیرید ، اما متخصص شدن سال ها طول می کشد.

با این حال ، هنوز هم می توانید اولین مشاغل برنامه نویسی کوچک خود را طی چند هفته یا چند ماه بدست آورید.

مدتی که برای مهارت کافی در برنامه نویسی برای شروع کار لازم است فقط به انگیزه و پافشاری شما بستگی دارد.

قبل از شروع به یادگیری برنامه نویسی ، ایده روشنی در مورد آنچه می خواهید با برنامه نویسی به دست بیاورید یا ایجاد کنید داشته باشید.

با داشتن هدفی روشن ، می توانید فقط در مدت شش ماه آماده یک کار توسعه دهنده سطح ابتدایی باشید – با این فرض که تمرکز خود را حفظ کرده و سخت کار می کنید.

سجاد زارعی بنیان‌گذار پونزوب

علاقه مند به کتاب و کد و لپ تاپم :) آشنایی بیشتر با من: sajadzarei.ir

مشاهده پروفایل
دیدگاه شما چیه؟
cartoon planet